Programma

Over ‘Ik Zou Wel Eens Willen Weten’

Met het RTL 4 televisieprogramma ‘Ik Zou Wel Eens Willen Weten’ bieden wij bedrijven een unieke kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Dit zal altijd aan de hand gaan van de ‘Ik Zou Wel Eens Willen Weten’-vraag.

Hoe wordt een hijskraan gemaakt? Wat komt erbij kijken om tandprotheticus te zijn? Wat moet ik allemaal leren om luchtverkeersleider te worden? Met een interessante maar vooral informatieve insteek komen wij een kijkje nemen bij uw bedrijf op zoek naar een antwoord.

‘Ik Zou Wel Eens Willen Weten’ is een informatief tv-programma voor de kijker die geïnformeerd wil worden en nieuwe dingen wil leren. De ene keer zullen we te weten komen wat een bepaalde baan inhoudt en wat erbij komt kijken, naar een fabriek gaan om een maak-proces in beeld te brengen of inzicht geven in diverse opleidingen. Ook kunnen er een uitzendbureau, trainer of coach en diverse innovaties aan bod komen. Dit varieert van de technische sector, de zorg, ICT of infrastructuur en bouw tot aan food, health en verduurzaming.

De presentator/presentatrice zal samen met de vraagsteller op zoek gaan naar interessante, informatieve maar ook verrassende antwoorden op de betreffende vraag. In het programma wordt hiervoor een bedrijf en een expert van dat bedrijf bezocht. Het antwoord zal zo visueel en begrijpelijk mogelijk uitgelegd worden.

De vragenstellers zijn zeer divers, dit zorgt ook voor een mooie en diverse mix van verschillende onderwerpen. Het antwoord is nooit voor de hand liggend, dus dat maakt het programma des te interessanter voor de kijker.

Het betreft een commercieel tv-programma, maar de kijker zal het niet als zodanig ervaren. Dit komt doordat de onderwerpen een hoog informatief gehalte hebben. Het programma heeft een lengte van 23 minuten en zal vaak in de stijl ‘reportage’ gedraaid worden. Een pakkende filmstijl die doorgaans vanuit de hand gefilmd wordt. Dit is om de dynamiek van het programma en het onderwerp te benadrukken. Hierdoor zullen onze kijkers een zeer fijne en informatieve kijk ervaring beleven, maar is het voor het bedrijf daarna des te interessanter om het in de toekomst als bedrijfsfilm in te zetten.

Uw bedrijf in ‘Ik Zou Wel Eens Willen Weten?’

Uw bedrijf kan worden opgenomen in het programma ‘Ik Zou Wel Eens Willen Weten’ op RTL 4. Door een item of een reportage te maken brengen wij uw bedrijf op een informatieve manier onder de aandacht.